Broodje hamburger met Pico de Gallo van de barbecue

Broodje hamburger met Pico de Gallo

Een broodje hamburger is altijd lekker. Maar het is ook lekker om nieuwe combinaties te ontdekken. Daarom dit broodje hamburger met Pico de Gallo van de barbecue.

Benodigdheden

  • Barbecue
  • Tang

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 hamburger broodjes
  • Cheddar
  • 2 tenen knoflook
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 limoen
  • 1 witte ui
  • 4 tomaten
  • zout
  • peper

Het recept

Steek de barbecue aan en verwarm naar 200 graden Celcius. Intussen maak je van het gehakt 4 hamburgers van 125 gram. Wanneer deze klaar zijn bestrooien we deze met versgemalen peper en zetten ze even aan de kant.

In de tussentijd maken we de Pico de Gallo. Hiervoor snipper je de ui en de knoflook. Rasp de zest van de limoenschil, snijdt de limoen in tweeën en pers het sap eruit. Doe de ui, knoflook, limoenzest, het limoensap en een eetlepel zout in een kom en laat dit marineren. Snijdt nu detomaat in blokjes.Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño’s en snijdt deze in kleine stukjes. Voeg de tomatenblokjes en jalapeño’s na 10 minuten toe aan de marinade en zet deze weg in de koelkast.

Grill de burgers op de barbecue. Wanneer de burgers bijna klaar zijn smelt je de cheddar erover. Zijn de burgers klaar? Haal ze van de barbecue en leg de broodjes er opengesneden op, met de binnenkant naar beneden. Haal de broodjes er na 20 seconden vanaf. Nu ‘bouwen’ we de burger.

Leg de onderkant van het broodje op een bord. Hierop leg je de hamburger. Schep er een goede lepel Pico de Gala over en leg de bovenkant erop. En dan? Eet smakelijk. Je broodje hamburger met Pico de Gallo is klaar om op te eten.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *