Een van mijn guilty pleasures is cheesecake als dessert. Natuurlijk kennen we dit gerecht allemaal. En is het overheerlijk wanneer je een goede cheesecake bakt. Maar een cheesecake smaakt nog lekkerder van de barbecue. Vandaar hier mijn recept voor een cheesecake van de Big Green Egg.
Benodigdheden
Barbecue waarmee je indirect kunt garen
Springvorm van 24 of 28 cm
Ingrediënten
De bodem
200 gram digestieve koekjes
60 gram boter
De vulling
1 vanille stokje
600 gram roomkaas zoals Monchou
175 gram suiker
100 gram zure room
4 eieren
20 gram bloem
De garnering
Aardbeienjam
Verse aardbeien
Het recept
Verwarm de barbecue met plate setter voor op 130 ºC. Smelt de boter in een pannetje en vet hiermee de taartvorm in. Verkruimel voor het deeg de koekjes en meng met de rest van de gesmolten boter. Zelf doe ik de koekjes in een zip-lock zak en verkruimel ze dan, scheelt een hoop rommel in je keuken.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep de vulling op de kruimelbodem.
Vul een ovenschaal met water en zet deze ovenschaal onderin de barbecue. Bak de cake tot een kerntemperatuur van 66ºC in het midden van de voorverwarmde barbecue. Laat de taart na het bakken afkoelen en zet deze zeker 2 uur in de koelkast. Haal voor het serveren de taart uit zijn vorm en verwarm de aardbeienjam. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Bestrijk de cheesecake met de aardbeienjam en werk het geheel af met de stukjes aardbei. En daar is ie dan! Mijn cheesecake van de Big Green Egg.
