Carpaccio is natuurlijk altijd lekker. De smaken van het rundvlees met de pesto, zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en Grana Padano is een ongekende combinatie. Wat nu als we deze smaken samenbrengen in een rollade van bavette? Eentje om vaker te maken, neem dat maar van mij aan!

Benodigdheden
- Een barbecue met deksel waarmee je indirect kunt garen.
- Kerntemperatuurmeter
- Slagerstouw
Ingrediënten
- 1 kilo bavette, vraag je slager deze voor je te vlinderen.
- Pestomarinade, bestel ik altijd bij mijn slager 🙂
- 50 gram pijnboompitten
- 5 zongedroogde tomaatjes
- Grana Padano
- Grof zeezout
- Peper
Het recept
Om te beginnen roosteren we de pijnboompitten in een koekenpan. Ze kunnen zo in de koekenpan zonder boter of olie. Zorg ervoor dat ze mooi goudbruin worden. Laat ze afkoelen.
Verwarm de barbecue naar een temperatuur van 110 graden Celsius. Zorg ervoor dat je deze indeelt voor indirect garen.
Snijdt de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Rol de bavette uit en verwijder eventueel vlies. Bestrijk de bavette met de pesto marinade. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten over de rollade. Rasp de Grana Padano over de rollade. Maak daarna de rollade op smaak met zout en peper. Rol de bavette op en bindt de rollade op met slagerstouw.

Leg de rollade op de barbecue en laat garen tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius. Haal de rollade van de barbecue en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie dat er losjes op ligt. Presenteer de rollade op een bord of plank, trancheer en bestrooi met zout. Lekker met aardappelgratin.


