Varkenshaas is altijd een lekker stuk vlees om op de barbecue te leggen. Het is een stuk vlees met weinig vetmarmering, waardoor we dus op moeten passen dat het niet te droog wordt. Door het te vullen, in te pakken en rustig te garen komt dit wel goed. Houdt je van zoet? Dan is dit een gerecht dat je zeker eens moet uitproberen!
Benodigdheden
- Een barbecue waarmee je indirect kunt garen
- Barbecuetang
Ingrediënten voor 2 personen
- Eén varkenshaas
- 10 plakken ontbijtspek. Vraag je slager ze iets dikker te snijden, dat is gemakkelijker werken.
- 100 gram MonChou
- 10 Dadels
Het recept
Bereidt je barbecue voor voor indirect garen en verwarm deze naar 180 graden Celsius indirect.
Snijdt het vlees in tot ongeveer een centimeter van de rand zodat je het mooi open kunt klappen. Snijdt de dadels in kleine stukjes en meng met de Monchou. Vul de varkenshaas met de vulling. Rol hem netjes dicht.
Leg de plakken ontbijtspek naast elkaar met een halve centimeter overlap. Zo vallen ze straks niet van de varkenshaas en heb je een mooi sluitend geheel. Leg de dichtgerolde varkenshaas op de ontbijtspek en rol de ontbijtspek er voorzichtig omheen. Als je wilt kun je de spek eventueel vastzetten met satéprikker of het geheel opbinden.
Het vlees kan nu op de barbecue. Verwarm het vlees tot een kerntemperatuur van 63 graden Celsius voor een mooie roze varkenshaas. Je kunt hiervoor een kerntemperatuur in je vlees prikken. Haal het vlees van de barbecue en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Losjes, want als je het strak inpakt gaart het vlees te ver door.
Heb je eerder de ontbijtspek vastgezet met satéprikkers? Vergeet deze er dan niet eerst uit te halen.
Snijdt voor serveren in mooie plakken en geniet van deze varkenshaas gevuld met Monchou en dadels omwikkeld met ontbijtspek.






