In mijn pauze even een burger op de grill. Zeker in deze tijden waarin we door de COVID19 vanuit thuis werken is dat goed te doen. Zeg nou eerlijk, wat is er lekkerder dan een goed burgertje met de lunch? De vraag stellen is hem beantwoorden. Natuurlijk kun je het beste even naar je slager voor een goed gehakt, heb je daarvoor geen tijd? Gebruik dan gerust wat je al in huis hebt. Je broodje hamburger zal er niet minder om smaken!

Benodigdheden:
- Barbecue waarmee je direct kunt grillen
- Hamburgerflipper
- Barbecuetang
- Skillet

De ingrediënten per broodje:
- 200 gram runder- of half-om-half gehakt, geen mager gehakt
- Kaiserbroodje, vers of afbak
- Peper
- Zout
- 1 Augurk
- Eetlepel Mayonaise
- Eetlepel Ketchup
- Srirachasaus
- Plak cheddarkaas
- 2 plakken Ontbijtspek of bacon
- Uien
Het recept:
Bak indien nodig het broodje af
Maak van het gehakt 2 hamburger Paddy’s van 100 gram per stuk. Doe hier versgemalen zout en peper op.
De saus:
Snijdt de augurk in kleine blokjes. Meng de mayonaise, ketchup en augurk. Voeg naar smaak sriracha toe.
Bak de ontbijtspek of bacon uit op de grill. Leg deze in de skillet die van het heetste deel van de barbecue af staat. Snijdt de uien in ringen en bak deze goudbruin in de skillet. Boter is niet nodig, er zit genoeg vet in het spek.
Grill de hamburgers. Leg als de hamburgers bijna klaar zijn de cheddar op de burgers en de kaiserbroodjes opengesneden met de broodkant naar beneden op de grill.

Zijn de ingredienten klaar? Bouw dan je broodje hamburger op:
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Leg hier een hamburger met gesmolten cheddarkaas op. Daarbovenop de ontbijtspek of bacon. Doe hier de saus bovenop en leg de hier volgende hamburger met gesmolten cheddarkaas bovenop. Daarop nog een plak ontbijtspek of bacon en nog een keer saus, vervolgens de gebakken ui. Dan nog de bovenkant van het broodje en je broodje hamburger is klaar.
Natuurlijk is dit broodje hamburger ook erg lekker met friet en een salade. Eet smakelijk!


