Gerookte kip van de barbecue

Gerookte kipfilet

Natuurlijk koop je een gerookte kipfilet in de supermarkt. Alleen is zelf maken zoveel lekkerder, plus je kunt de smaak bepalen. Hier dan ook het recept voor gerookte kip van de barbecue.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 liter water
  • 200 gram zout
  • 200 gram suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels

Het recept

Doe twee 500 milliliter water in een pan en breng aan de kook. Kneus de peperkorrels. Doe het zout, de suiker, laurierblaadjes en de peperkorrels in de pan. Haal de pan van het vuur en roer totdat het zout en de suiker zijn opgelost. Doe hierna de rest van het water in de pan. Wacht met toevoegen van de kipfilets totdat het water is afgekoeld tot kamertemperatuur. Is het water voldoende afgekoeld? Doe de kipfilets in de pan en zet de pan in de koelkast. Laat de kipfilets ongeveer 2 uur in de pan, haal ze er dan uit en dep ze droog met keukenpapier.

Steek je barbecue aan en bereidt hem voor op indirect verwarmen op 100 graden Celsius. Is de barbecue op temperatuur? Voeg dan het rookhout toe en leg de kip op het rooster. Verwarm de kipfilet tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Is deze temperatuur bereikt? Dan kan de kipfilet eraf. Proef hem ook eens als die nog warm is, dat smaakt toch net even anders dan koud. Zo maak je makkelijk je eigen gerookte kip van de barbecue.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *