Beef shortribs

beef shortribs

Eén van mijn favorieten is beef shortribs. Je moet geduld hebben, maar dat is zeker de moeite waard. In dit recept gebruiken we vlees van een dubbeldoel koe. Deze runderen zijn eerst melkkoe geweest en hebben een andere spieropbouw dan vleesrunderen. Het vlees heeft veel intramusculair vet blijft hierdoor super mals. Hier dan mijn recept voor lekkere beef shortribs.

Benodigdheden

Barbecue waarmee je indirect kunt garen, bij voorkeur een kamado.
Rookhout, 3 chunks. Dit kan eigenlijk alles zijn, gebruik hier vooral wat je lekker vindt. Zelf gebruik ik hiervoor chunks van Whiskyvaten. Deze geven een krachtige en zoete smaak aan het vlees.

Ingrediënten

Het vlees

Beef shortribs ongeveer 1,5 kilo. Wil je de dubbeldoel beef shortribs eens proberen? Deze kun je hier bestellen bij slagerij Meatmonkey.

De rub

Grof zeezout (2 eetlepels)
Versgemalen zwarte peper (2 eetlepels)

Het recept

Steek je barbecue aan en verwarm deze naar 100ºC in een indirect opstelling. Tijdens het opwarmen van je barbecue kun je het vlees voorbereiden. Maak eerst de rub door de peper en zout met elkaar te mengen. Pak het uit de verpakking en strooi de rub er op beide zeiden op, dus ook op de ‘onderkant’.

beef shortribs met peper en zout rub
Shortribs met peper en zout rub

Zodra je barbecue op temperatuur is kan het rookhout tussen de gloeiend kolen geschikt worden. Daarna kan het vlees op de barbecue. Bereiding van beef shortribs neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Trek hier in ieder geval 7 tot 9 uur voor uit. Je vlees is klaar wanneer je een tandenstoker, of je kernthermometer zoals ik, zonder weerstand door het vlees kunt duwen. De kerntemperatuur zal dan rond de 90ºC zijn.

Shortribs op de barbecue

Haal je vlees van de barbecue en laat zeker een kwartier, losjes onder aluminiumfolie, rusten. Langer kan ook. Doe het vlees dan bijvoorbeeld in een koelbox. Als het warmte buiten houdt, dan houdt het die ook binnen.

Ben je klaar voor om te eten? Het vlees kan zo op tafel… je zult merken dat je hiervan nooit genoeg hebt!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *