Pork belly burnt ends. Oftewel, rustig gegaarde buikspek. Als je die eenmaal hebt geproefd wil je ze vaker eten.
De pork belly burnt ends is een smaakvolle bereiding van buikspek van varken. Het enige dat je nodig hebt is een barbecue waarmee je indirect kunt garen en geduld. Deze variant is simpel en je hoeft er weinig voor te doen.
Haal bij je slager een stuk buikspek. De foto hierboven is van 500 gram bereidt buikspek, genoeg voor 2 personen. Gebruik een rub naar keuze. Je kunt natuurlijk je eigen rub maken, maar om het eenvoudig te houden gebruik ik hier Don Marcos Pork Powder. Zorg voor een lekker barbecuesaus, wederom naar keuze.
Benodigdheden
- Barbecue om indirect mee te verwarmen met RVS rooster
- Drippan
- Barbecuetang
- Skillet of aluminium bakje (hangt ervan af of je wilt schoonmaken 😉)
De ingredienten nog even op een rijtje:
- 500 gram buikspek (voor 2 personen)
- Don Marcos Pork Powder
- Barbecuesaus
- 2 Appelrookchunks. Heb je deze niet in huis dan kun je een rookbom maken. Doe twee handen rooksnippers in aluminiumfolie, maak een bol en prik hier aan de bovenkant gaten in.

Het recept:
Bereidt de barbecue voor op indirect garen op een temperatuur van 110 graden Celcius. Zorg ervoor dat de drippan onder het rooster staat om het vet uit het spek op te vangen. Haal de buikspek uit de verpakking en dep droog. Snijft de buikspek in blokken van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Strooi de rub over de buikspek. Zorg ervoor dat de blokjes goed bedekt zijn met de rub.
Wanneer de barbecue de juiste temperatuur heeft bereikt voeg je de appelrookchunks toe aan de barbecue. Een eventuele rookbom leg je in de gloeiende kolen. Leg je de buikspek op het rooster, sluit het deksel en laat 2 uur garen. Na 2 uur doe je de buikspek in een skillet of aluminium bakje en voeg je de barbecuesaus hieraan toe. Zet terug op de barbecue om door te laten garen. De barbecuesaus wordt hierdoor lekker stroperiger. Na een uur kunnen ze van de barbecue. Eet smakelijk!



