Met dit gerecht verras je iedereen. Langzaam gegaard buikspek op geheel eigen wijze.
Benodigdheden:
- Barbecue met deksel waarmee je indirect kunt garen
- Druipbak
- Barbecue tang
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo varkensbuikspek
Voor de rub:
- 1 eetlepel venkelzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 0,5 eetlepel piramidezout
- 0,5 eetlepel ongemalen peper
Voor de smaak:
- 1 appel rookhout chunck
- 0,5 liter witte wijn
- 3 tenen knoflook
- Paar takjes tijm
- Olijfolie
Het recept:
Maak de barbecue klaar voor indirect garen op 110 graden Celsius. Doe de venkelzaad, korianderzaad, het zout en de peper in een vijzel en vermaal de ingrediënten.

Snijdt de vetlaag kruislinks in, let op snijdt niet in het vlees, en strooi de rub erop. Wrijf de rub goed in de insnedes. Bestrooi ook de onderkant van het vlees met de rub. Draai het vlees weer om en wrijf de bovenkant in met olijfolie. Leg het vlees in de koelkast tot net voordat het op de barbecue gaat. Dit doen we omdat we gaan roken. Hoe kouder het vlees, hoe beter de rooksmaak terug komt. Kneus de knoflook en doe deze samen met de tijm en witte wijn in de druippan.
Als de barbecue op temperatuur is dan kunnen we deze verder voorbereiden. Doe een appel rookhoutchunk in de kolen en zet de platesetter erin. Zet de druippan op de platesetter en leg het rooster in de barbecue. Nu kan het vlees erop.

Laat het vlees 3 tot 3,5 uur garen of tot de kerntemperatuur ongeveer 90 graden is.

Relax, neem een biertje…. of twee 🙂 Na de aangegeven tijd kan het vlees van de barbecue. Klaar is je langzaam gegaard buikspek. Eet smakelijk!