Runderstoof van Black Angus Bavette met Gulpener Wintervrund van de barbecue

Het is weer heerlijk winters weer en dan is het tijd voor een lekkere stoofpot. Als bierliefhebber wilde ik eens iets doen met een lekker winterbier. Ik kwam Wintervrund van Gulpener tegen en dacht, daar kan ik wel iets mee. Hier mijn recept voor een superlekkere runderstoof van Black Angus Bavette met Gulpener Wintervrund van de barbecue.

Benodigheden

  • Barbecue
  • Dutch Oven

Ingrediënten (4 personen)

  • 1125 gram Black Angus Bavette
  • 1 eetlepel lijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 gele uien
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 flessen Gulpener Wintervrund
  • 400 ml runderbouillon (bijvoorbeeld van de Kleinste Soepfabriek)
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • Peper
  • Zout

Het recept

Steek je barbecue aan en verwarm deze naar 200 graden Celsius.

Snipper de ui in de tussentijd grof. Snijdt de bavette in stukken van ongeveer 2 x 2 centimeter. Bestrooi de bavette met peper en zout en bestuif daarna met de bloem.

Verwarm de dutch oven op de barbecue boven direct vuur en doe olie in de pan. Wanneer de olie warm is doe je de helft van de roomboter in de dutch oven. Doe hierna de helft van het vlees in de dutch oven en bak rondom bruin. Wanneer het vlees rondom bruin is voeg je de andere helft van het vlees toe. Als al het vlees rondom mooi bruin is schep je dit uit de dutch oven en zet je het even opzij. Doe nu de ui in de dutch oven en fruit het aan. Zodra de ui glazig is doe je het vlees terug in de pan, voeg je de runderbouillon, de twee flessen Gulpener Wintervrund, de laurier en kruidnagel toe.

Breng het geheel aan de kook. Wanneer alles kookt haal je de pan van de barbecue en richt je deze in voor indirect verwarmen. Zorg ervoor dat de temperaat naar 150 graden Celsius daalt en zet de dutch oven terug op de barbecue.

Na 3 uur sudderen haal je de dutch oven van de barbecue en bouw je deze on voor directe verwarming op 200 graden Celsius. Haal het vlees uit de dutch oven en zet even opzij. Zet de dutch oven terug op de barbecue, voeg de ontbijtkoek in stukken toe en roer deze er goed doorheen. Kook de saus nu ongeveer 20 minuten in en voeg dan het vlees toe zodat dit weer op kan warmen. Haal dan de dutch oven van de barbecue en geniet van de heerlijke smaken van deze runderstoof van Black Angus Bavette met Gulpener Wintervrund van de barbecue.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *